Skadd Gangnes tar jobb i sportsbutikk

Gangnes hoppet inn pene 1,45 millioner kroner i premiepenger sist sesong, men det får han ikke kjempet om i vinter.

Korsbåndskaden ødelegger hele sesongen.

– Jeg skal begynne å jobbe i sportsbutikken i Lillehammer mer og mer når jeg kommer hjem etter opptrening på Olympiatoppen. Det er godt å se at det kommer litt penger inn, ikke bare forsvinner ut, slik som det har vært i sommer, sier Gangnes til NTB.

Kenneth Gangnes

I KJENT STIL: Slike bilder har Kenneth Gangnes i hodet når han jobber for et comeback. Her fra den seieren i lagkonkurransen i Planica i mars.

Foto: Primoz Lovric, Lovric, Primoz / NTB scanpix

Han er i god rute til å kunne hoppe igjen i februar, men trolig dropper han alt som heter konkurranser i vinter.

– Jeg er ikke veldig bekymret. Det er mye annet som jeg er mer bekymret for enn økonomien. Men du vet hva som kan være konsekvensen av det du holder på med. Jeg er heldig som har en jobb jeg kan gå til og tjene penger på. Jeg har det veldig fritt der, og kan komme og nå nesten når jeg ønsker, sier en takknemlig Gangnes.

OL-godbit

Han kjemper for å komme tilbake i verdenstoppen i tide til vinter-OL i Sør-Korea i 2018.

– Det er jeg ikke sikker på, svarer Gangnes når vi spør om han hadde orket å trene seg opp igjen til et comeback for tredje gang uten et OL som motivasjonsfaktor.

– Det er den store godbiten her. Jeg har så lyst på det OL-et som kommer. Jeg vet hvor jævlig jobben og hverdagen er som skadd. Jeg vet ikke om jeg hadde giddet om det ikke hadde vært noe neste sesong, medgir Gangnes.

Han tok sin første seier i verdenscupen forrige sesong. Kolbukameratene-hopperen har to ganger tidligere kommet tilbake fra alvorlige kneskader.

Håper å rekke avslutningen

Landslagssjef Alexander Stöckl omtaler han som en «medisinsk sensasjon» i hoppbakken.

– Og når er du på ski igjen?

– Jeg har vel hele tiden sagt februar. Det er da jeg ønsker å være tilbake. Det er tidlig å hoppe åtte måneder etter skade, men jeg føler jeg er i rute. Jeg har en våt drøm om å rekke et eller annet renn på tampen av sesongen. Men alt jeg gjør er med tanke på neste sesong. Er det lurest for meg å starte rolig og kanskje stå over det som er av moro i vinter, gjør jeg jo det, sier Gangnes.

– Og den norske hoppuka har du gitt opp?

– Den må jeg nesten avskrive, selv om man aldri skal si aldri. Det har skjedd større underverker enn det, der folk er kommet tilbake, sier den målbevisste skihopperen.

Denne uken er han med landslaget til Trondheim, hvor han mandag prøvde seg som smører.